• Olympiáda v nemeckom jazyku
          • Olympiáda v nemeckom jazyku

          • Veľký úspech na olympiáde v nemeckom jazyku! Mirjana Tomič, žiačka VI.C triedy na krajskom kole olympiády v nemeckom jazyku v silnej konkurencii obsadila 1.miesto a tým získala historicky náš prvý postup do celoštátneho kola. Ďakujeme Mimi za reprezentáciu školy a držíme palce vo finále!

          • Rozbehni sa

          • Tento školský rok sa študenti našej školy môžu opäť prihlásiť do projektu podporovaného Rozvojovou agentúrou BBSK - Rozbehni sa! Academy. O výhodách a možnostiach zapojenia vám povedia plagáty.

          • Mentálny koučing v Strednej športovej škole BB

          • V dňoch 30.11. a 4.12. 2023 sme zorganizovali skupinový mentálny kočing pre našich žiakov.

            30.11.2023 pre I.MA, I.MB III.D

            4.12.2023 pre I.D, I.B, III.B

            Viedol Mario Bajs

             

            Mentálny koučing môže byť veľmi prospešný pre študentov v Strednej športovej škole, pretože pomáha zlepšiť mentálnu odolnosť, sebavedomie a výkonnosť. Tu sú niektoré oblasti, v ktorých by mentálny koučing mohol byť študentom na športovej škole užitočný:

            Riadenie tlaku, sebavedomie, ciele a motivácia, zvládanie stresu, riadenie emócií, zlepšenie koncentrácie, riadenie zranení a rehabilitácie, tímová spolupráca

            Pre úspešný mentálny koučing je dôležité, aby kouč rozumel špecifikám športového prostredia a bol schopný prispôsobiť svoje metódy potrebám jednotlivca. Taktiež je dôležité, aby študenti mali otvorený prístup k tejto forme podpory a boli ochotní pracovať na svojom mentálnom rozvoji.

             

          • Bedminton

          • Športová hala M-ŠPORT v Trenčíne bola 11.- 12. novembra 2023 dejiskom juniorských Majstrovstiev Slovenska v bedmintone, na ktorých žiak I.B triedy Andrej Suchý získal hetrik . Stal sa majstrom Slovenska v dvojhre, vo štvorhre a aj v zmiešanej štvorhre. Gratulujeme

            Andrej je v reprezentácii Slovenska juniorov a v septembri 2023 sa zúčastnil v súťaži družstiev na juniorských Majstrovstvách sveta v Spokane v Spojených štátoch amerických.

        • Odborný seminár
          • Odborný seminár

          • Dňa 19.10.2023 sme zrealizovali v spolupráci s Európskym spotrebiteľským centrom odborné vzdelávanie formou semináru. Na pôdu našej školy prijal pozvanie odborník z praxe - Mgr. P. Pavlovkin, ktorý pre študentov III. M a IV.M športového manažmentu priblížil témy spotrebiteľského správania a zameral sa na nakupovanie na internete , greenwashing a nové trendy v rámci ochrany spotrebiteľa . Po seminári si študenti zahrali aj vedomostnú hru "Spotrebiteľ v akcii".

             

             

          • Majstrovstvá sveta

          • Máme striebro z Majstrovstiev sveta nepočujúcich v tenise v kategórii juniori

            Vo finále sa náš žiak Marek Vaco (trieda II.D) stretol s Francúzom Geeraertsom, ktorý ho nakoniec zdolal v náročnom zápase 4-6, 7-6(2), 10-6. Marek dokonca vyhral aj zlato s kolegom zo Španielska Vicente Cabo Chapa v kategórii Boy's Doubles - Boy's Boubles Gratulujeme, Marek !

          • ŠtrbaRace

          • V stredu 4.10 sme sa zúčastnili 2.ročníka ŠtrbaRace majstrovstiev stredných škol  v prekážkovom behu. Na Štrbskom plese v konkurencii viac ako 80 družstiev z celého Slovenska sme na dvoj kilometrovú trať s viacerými prekážkami postavili dve družstvá v zloženi:

            SŠŠ 1.

            Michal Michalica

            Peter Šoltés

            Natália Betáková

            Michaela Ivančová

             SŠŠ 2.

            Kristián Brezáni

            Marek Krajčovič

            Katarína Mičaniová

            Adela Mazalová

            S družstvom SŠŠ 1 sa nám po roku  podarilo obhájiť titul zmiešaných družstiev  majstrovstiev Slovenska

            Líder  zmiešaného družstva Peter Šoltés vyhral preteky MSR aj  celkovo

            Obom našim družstvám patrí veľká  vďaka za vynaloženú snahu a nasadenie pri reprezentácii našej školy 

            Tréner Marek Vojník

          • Majstrovstvá SR v modernom päťboji

          • 30.9.2023 sa konali Majstrovstvá SR v modernom päťboji/plávanie, beh, šerm, streľba, prekážkový beh/ v kat. U19.

            Naši žiaci

            Sýkorová Linda sa stala Majsterkou SR na rok 2023

            Krajčovič Marek skončil na 3. mieste

            Blahoželáme.

          • Majstrovstvá SR na kolieskových lyžiach v biatlone

          • 30.9-1.10.2023, Osrblie 

            Majstrovstvá SR na kolieskových lyžiach v biatlone 

            30.9-1.10.2023, Osrblie 

              

            30.9.2023- rýchlostne preteky : 

            Na druhom mieste sa umiestnil Cienik Martin, trieda 4 B. 

            Na druhom mieste sa umiestnila Garguláková Alžbeta ,trieda 7A. 

            Na treťom mieste sa umiestnila Straková Michaela trieda 2D. 

              

            1.10.2023- stíhacie preteky : 

            Víťazom v kategórii dorastenci B sa stal  Cienik Martin ,trieda 4B. 

            Na druhom mieste sa umiestnil Mejtský Maxim , trieda 3M. 

            V kategórii dorastenky B víťazkou sa stala Michaela Straková , trieda 2D. 

             

        • Svetový pohár v karate Mexiko
          • Svetový pohár v karate Mexiko

          • V dňoch 21-24.9 2023 sa zúčastnili svetového pohára v Mexiku študenti Strednej športovej školy v Banskej Bystrici.

            V konkurencii 786 pretekárov zo 46 krajín dosiahli skvelé výsledky:

            Richard Turčaník zvíťazil v kateg. kadeti -70kg1.kolo Free 2.kolo Mex 6:0 3.kolo Crc 4:14.kolo Semifinále Ger 7:45.kolo Finále Mex 1:0

            Simon Kovač obsadil v kateg. juniori -68kg druhé miesto 1.kolo Per 2:02.kolo Mex 1:0 3.kolo Esp 6:0 4.kolo Semifinále Ita 1:1 5.kolo Finále Sco 0:3 

            Liliana Malá obsadila v kateg. juniorky -53kg tretie miesto1.kolo Free2.kolo Mex 4:03.kolo Bol 4:24.kolo Semifinále Ita 0:1 5.kolo Repasáž Bronz medal match Mex 5:0 

            Natália Lea Luptáková obsadila v kateg. -59kg tretie miesto1.kolo Mex 1:02.kolo Fra 0:1 3.kolo Repasáž Eng 2:04.kolo Bronz medal match Ger 2:2 (vlajky 4:0)

            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu Slovenskej republiky a Strednej športovej školy !!! 

          • Biatlon

          • IBU Summer Biathlon CER Cup

            9.9.2023-10.9.2023 sa v českom Letohrade konali Majstrovstvá ČR v biatlone na kolieskových korčuliach IBU Summer Biathlon CER Cup

            Úspechy našich žiakov pod vedením trénerky Otchenash:

            Michaela Straková (II.D trieda) zvíťazila v šprinte a aj v stíhacích pretekoch, nominovala sa do super šprintu do kategórii dospelých, kde sa vo finále umiestnila na 10. mieste.

            Martin Cienik (IV.B trieda) sa v šprinte umiestnil na 2. mieste s čistou streľbou a taktiež sa nominovaldo super šprintu dospelých a vybojoval vo finále 4. priečku

            Srdečne blahoželáme !

          • Budapešť open 2023

          • Karate

            Budapešť open 2023

            Tento víkend 16. - 17.9.2023sa naši karatisti zúčastnili súťaže v hlavnom meste Maďarska, kde dosiahli skvelé výsledky:

            Natália Lea Luptáková - kumite juniors -59kg

            Liliana Malá- kumite juniors -53kg. Ďalej nás reprezentovali: Ján Chrenko, Martin Čiaky, Šimon Sečkár, Simon Kováč, Lea Ozsvaldová ,Tomáš Králik , Richard Turčaník, Zoe Rumanovská

            Gratulujeme

          • Majstrovstvá Európy Showtime Dance

          • V sobotu 24.6. 2023 sa v maďarskom meste Siofók uskutočnili Majstrovstvá Európy Showtime Dance. Zúčastnila sa ich aj naša žiačka Tamara Šintajová zo VII.A triedy, ktorá v kategórii Duo, Adults, Dance floor (Pop) získala titul majsterky Európy. Srdečne gratulujeme!

          • Týždeň dobrovoľníctva

          • V rámci "Týždňa dobrovoľníctva" sa žiaci I.MB triedy 29.6.2023 zúčastnili na "Športovom dni v DD a DDS Senium" v Banskej Bystrici, kde sprevádzali seniorov pri športových aktivitách. Bolo to obohacujúce a podnetné dopoludnie pre všetkých.

          • Študentský benefičný festival BE BETTER 2023

          • 15.júna 2023 sa na našej škole konal Študentský benefičný festival BE BETTER, ktorý zorganizovali členovia Školského parlamentu. V programe sme sa dozvedeli výsledky ankety Športovec roka 2022, pozreli si tanečné i hudobné vstupy a ukážky bojových športov. Po oficiálnej časti nasledovali zábavné športové aktivity vonku. Festivalový program vyvrcholil futbalovým zápasom medzi trénermi a žiakmi školy. Pre Svetielko nádeje sme počas akcie vyzbierali sumu 712,04 eur. Všetkým srdečne ďakujeme!

          • Olympiáda ľudských práv

          • Náš žiak Boris Barina VII.C úspešne reprezentoval našu školu na celoslovenskom kole Olympiády ľudských práv. Súťaž sa konala pod záštitou p. prezidentky Čaputovej. V hodnotení úvah vo svojej kategórii obsadil krásne 3.miesto. Nosnou témou súťaže bol zápas za mier a demokraciu. Okrem riešenia modelových prípadov porušovania ľudských práv a obhajoby úvah sme sa zúčastnili aj veľmi podnetného workshopu so sudcom Davidom G.Campbellom - Federálny súd prvého stupňa pre obvod Arizona, USA. Stretli sme veľa podnetných a inšpiratívnych ľudí, odborníkov v oblasti ľudských práv. Odmenou nám bolo tiež prijatie na katedru politológie v Bratislave. Veľmi sa tešíme sa, že toľko mladých ľudí si uvedomuje dôležitosť ľudských práv a tým vytvára našu budúcnosť. Ďakujeme!